6 Eylül 2016 Salı

REYHANLI'DAKİ OYUN

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük saldırısı Reyhanlı.Tarih 11 Mayıs 2013,saatler 13.37 ve 13.40'ı gösterdiğinde gerçekleşti hain saldırılar.Patlamanın ilki belediyenin önünde ikincisi ise PTT'ye yakın bir bölgede gerçekleşti.Ve acı bilanço:52 ölü 146 yaralı.

Soruşturma esnasında,bu olayda kullanılan araçlarla ilgili MİT daha önce bir rapor hazırlamış.23 Nisan 2013'te hazırlanan bu raporda,Suriye'nin Rakka kentinde 3 araca bomba yüklendiği ve Türkiye'ye doğru yola çıktığı ifade edilmiş.Ve saldırıda kullanılan 3 araçtan ikisi de plakaları gerekli emniyet birimlerine verilen araçlar.

Diğer bir gariplik de,saldırıdan birkaç gün önce ilçe genelindeki 73 mobese kamerasının da aynı anda bozulması ne hikmetse ve o gün içi kayıt yapamaması.Yine soruşturmanın ilerleyen zamanlarında 1 Ocak 2014'te MİT'e  ait yardım tırlarını durduran ve hakkında soruşturma açılıp tutuklanan savcı Özcan Şişman'ın,MİT'ten saldırının ihbarını aldığı ancak emniyeti harekete geçirmediği de ortaya çıktı.

Savcı Şişman,Can Dündar'a yazdığı bir mektupta MİT'ten böyle bir istihbarat aldığını ancak "İşimize karışmayın" diyerek konuyu kapattığını ifade ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder