24 Ağustos 2016 Çarşamba

AYLAN VE ÜMRAN

Binbir umutla ailesiyle birlikte Avrupa'ya kaçmak isterken boğulan Aylan ve Halep'te ailesi ile birlikte bombalanan,insanın yüreğine dokunan o masum,şaşkın gözlerle bakan Ümran...Şimdiye kadar kaç hazin son gördük böyle.Ama hiçbiri beni bu kadar derinden etkilemedi.

Çünkü ikisi de çocuk..İkisi de günahsız...İkisi de melek...

Etraflarındaki bu pis dünyada ne kadar oyun döndüğünün farkında olmayan tertemiz ruhlar onlar.Dünyanın en saf,en masum varlıkları.Belki de bu yüzden başka etkiledi.Üzülüyorum,öfkeleniyorum ama ne çare,hepsi kendi kendime...Bir şeye fayda vermiyor.

Kahrolası eylemler ülkemde de devam ediyor.Yıllardır zaten Pkk denen örgütle uğraşırken şimdi de Işid belası çıktı.Fetö de cabası.

Pkk için söylenebilecek her şey yıllarca söylendi,söylenmeye de devam ediliyor.Ben şimdi kahrolası Işid ve Fetö'ye değineceğim biraz.

Gaziantep katliamı akılalmaz derecede vahşetti.12 yaşındaki bir çocuğun eline bebek arabasını veriyorlar.Arabanın içinde patlayıcı var,yazık yavrum kına gecesinin olduğu yere geldiği an uzaktan kumandayla patlatıyorlar bombayı.Allahım bu nasıl insanlık?Nasıl vicdan?Aklım almıyor gerçekten.Biri daha 1,5 yaşında 22 çocuk yitip gitti.

V e o 1,5 yaşındaki bebeğin annesi,bebeğinin üstüne kapanmış zarar görmesin diye,kendisi vefat ediyor.Şimdi o minik bedeni annesinin yemenisini yanıbaşına koyarak uyutabiliyor yakınları.En güvendiği limanın,annesinin kokusunu hissedebilsin diye...Kahroluyorum yazarken...

Aklımızın almadığı şey;bu nasıl bir örgüttü ki,çocukları bile hedef alıyordu.Yanıldığımız bir nokta var oysa ki;biz düz düşünüyoruz.Düz mantık diyorlar ya hani tam da öyle."İnsan 12 yaşında hiçbirşeyden haberi olmayan bir çocuğu canlı bomba yapıp,onca çocuğu nasıl öldürtür."Öyle değil işte...

"Koskoca korgeneral,Fetullah gibi bir ne olduğu belli olmayan kasaba vaizine nasıl inanır da,vatanına milletine ihanet eder,hangi vaad için yapılır bu kalleşlik,hiç mi akılları yoktu nasıl iş?Tüm askeri kuralları çiğneyip ülkeyi ele geçirmeye nasıl cesaret eder,kendi halkına kurşun sıkmaya nasıl vicdanı el verir."

Her ikisinden de çıkacağımız sonuç aynı.Işid ve Fetö militanları ya da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müthiş isabetli bir tespitle "Haşaşiler" dediği suikastçilerin bizim bildiğimiz mantıkla,vicdanla ilgisi yok.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder